Kroos in het water


Zie je veel kroos in de sloot of gracht? Maak een melding via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar loket@hhdelfland.nl of bel ons tussen 08.00 en 17.00 uur op (015) 260 81 08.

Veel kroos is niet goed voor een gezonde sloot. Als het kroos een dikke laag wordt, dan verdwijnt het zuurstof en licht uit het water. Zonder zuurstof gaan vissen en andere waterdieren dood en kan het water gaan stinken. Zonder licht kunnen planten in het water doodgaan.

Kroos uit het water verwijderen

Kroos uit het water verwijderen kan op verschillende manieren. De beste manier is het verminderen van voedingsstoffen in het water. In het voorjaar en de zomer komt kroos helaas vaak snel terug. Dat maakt het tegengaan van kroos een lastige en dure opgave. Delfland zoekt daarom samen met andere partijen naar oplossingen in de strijd tegen kroos.

Direct regelen

Maak in dit formulier een melding over iets dat niet in orde is op of langs het water.

Melding incident

Op de hoogte blijven

Heb je een melding gemaakt en aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven? Dan laten je weten wat er met de melding is gedaan én wat hiervan het resultaat is. Duurt het oplossen van je melding langer dan gemiddeld? Dan krijg je hier bericht over.

Melding voor ons of een andere organisatie?

Wij kunnen niet alle meldingen oplossen. Bijvoorbeeld als het onderwerp bij de gemeente, politie of brandweer thuishoort. In zulke gevallen geven wij je melding door aan de juiste organisatie. Zetten wij je melding door? Dan laten we je dit weten. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Dan wordt de melding met spoed opgelost.


Spoedmelding

Heeft een melding spoed? Denk aan dode dieren in het water, een dijk of kade die lek is of iets anders urgents. Maak dan een spoedmelding.

Voor spoedeisende meldingen zijn we 24 uur per dag bereikbaar via (015) 260 81 08. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar een meldkamer.