Exotische planten of dieren


Zie je exotische planten of dieren in of rondom water? Maak een melding via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar loket@hhdelfland.nl of bel ons tussen 08.00 en 17.00 uur op (015) 260 81 08.

Exotische planten zoals de Grote Waternavel, Waterteunisbloem en Parelvederkruid groeien snel. Hierdoor komen sloten vol te staan en kunnen gemalen het regenwater niet meer snel wegpompen. Bovendien komt door de bladeren geen licht meer op de bodem, waardoor het water zuurstofloos wordt en gaat stinken. De sloot wordt dan ongezond en dat zorgt voor sterfte van planten en dieren.

Meld ook in ’snApp de Exoot’ en op waarneming.nl

Heb jij een Amerikaanse rivierkreeft gezien, een schildpad of een exotische plant? Dan kun je – naast het maken van een melding via het Burgerloket of het formulier op deze pagina - ook de app ‘snApp de Exoot’ downloaden in de bekende Appstores of naar waarneming.nl gaan en aangeven wat je hebt gezien. Hier wordt zoveel mogelijk data verzameld over exotische planten en dieren. Met het doel om beter in beeld te krijgen wat er allemaal in Nederland leeft, zodat dit slimmer kan worden aangepakt.

Direct regelen

Maak in dit formulier een melding over iets dat niet in orde is op of langs het water.

Melding incident

Op de hoogte blijven

Heb je een melding gemaakt en aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven? Dan laten je weten wat er met de melding is gedaan én wat hiervan het resultaat is. Duurt het oplossen van je melding langer dan gemiddeld? Dan krijg je hier bericht over.

Melding voor ons of een andere organisatie?

Wij kunnen niet alle meldingen oplossen. Bijvoorbeeld als het onderwerp bij de gemeente, politie of brandweer thuishoort. In zulke gevallen geven wij je melding door aan de juiste organisatie. Zetten wij je melding door? Dan laten we je dit weten. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Dan wordt de melding met spoed opgelost.


Spoedmelding

Heeft een melding spoed? Denk aan dode dieren in het water, een dijk of kade die lek is of iets anders urgents. Maak dan een spoedmelding.

Voor spoedeisende meldingen zijn we 24 uur per dag bereikbaar via (015) 260 81 08. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar een meldkamer.