Dode of zieke dieren


Heb je een dode of zieke dieren in het water gezien? Of zie je vissen in het water naar zuurstof happen? Maak een melding via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar loket@hhdelfland.nl of bel ons op (015) 260 81 08.

Om gezondheidsklachten te voorkomen, halen we dode dieren zo snel mogelijk uit het water. Als vissen in ademnood zijn, verplaatsen we ze naar ander water of voegen we extra zuurstof aan het water toe.

Raak dode vogels niet aan

Dode vogels kunnen besmet zijn met ziekten. Denk bijvoorbeeld aan vogelgriep. Dit virus en andere ziekten zijn vaak gevaarlijk voor andere dieren. Een dode vogel moet daarom opgeruimd worden.

Zwem niet in water waarin dode dieren drijven

Vooral in de zomer is er kans dat je zieke of dode vissen en watervogels in de sloot ziet. Dit kan door vergiftiging komen. Dat wordt ook wel botulisme genoemd. Zwem niet in water waarin dode dieren drijven en raak de dieren nooit met blote handen aan. Als je een klein wondje hebt, kun je zelf besmet raken met het botulisme-virus.

Direct regelen

Maak in dit formulier een melding over iets dat niet in orde is op of langs het water.

Melding incident

Op de hoogte blijven

Heb je een melding gemaakt en aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven? Dan laten je weten wat er met de melding is gedaan én wat hiervan het resultaat is. Duurt het oplossen van je melding langer dan gemiddeld? Dan krijg je hier bericht over.

Melding voor ons of een andere organisatie?

Wij kunnen niet alle meldingen oplossen. Bijvoorbeeld als het onderwerp bij de gemeente, politie of brandweer thuishoort. In zulke gevallen geven wij je melding door aan de juiste organisatie. Zetten wij je melding door? Dan laten we je dit weten. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Dan wordt de melding met spoed opgelost.


Spoedmelding

Heeft een melding spoed? Denk aan dode dieren in het water, een dijk of kade die lek is of iets anders urgents. Maak dan een spoedmelding.

Voor spoedeisende meldingen zijn we 24 uur per dag bereikbaar via (015) 260 81 08. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar een meldkamer.