Copy
Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland
View this email in your browser

Nieuwsbrief Hoogheemraadschap van Delfland - 6 april 2022

Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Deze verschijnt elke twee weken, na de vergadering van het college.

Uit D&H
Besluit varen op de Strijp en Reijnerwatering

Op 5 april heeft het college besloten varen op De Strijp en Reijnerwatering onder voorwaarden toe te staan.

De Strijp en Reijnerwatering vormen een aantrekkelijke vaarroute tussen Den Haag en het Westland/Midden-Delfland. Zij zijn ook belangrijke wateren in het ecologisch netwerk. Om te onderzoeken of veilig varen hier kan samengaan met een goede ecologie is Delfland in 2017 een pilot gestart met het openstellen de vaarroute.

Uit de pilot blijkt dat gemotoriseerd varen op De Strijp en Reijnerwatering onder voorwaarden kan worden toegestaan. De voorwaarden die gaan gelden op De Strijp en Reijnerwatering zijn: eenrichtingsverkeer, beperkte vaarsnelheid en een beperkte periode van openstelling: in het voorjaar is gemotoriseerd varen er niet toegestaan.

Met deze voorwaarden verwacht Delfland geen nadelige gevolgen voor de vaarveiligheid en de ecologie. Wij blijven dit wel monitoren. De conclusies van dit onderzoek zijn niet zonder meer toe te passen op andere wateren. Het effect van varen op de ecologie wordt beïnvloed door veel verschillende factoren.

Vanaf 15 juni 2022 is het mogelijk om gemotoriseerd te varen op De Strijp en Reijnerwatering.
                                                                                  
Overig nieuws
Genieten in je Tuin-campagne van start

Ondanks de koude en natte start, is april dé maand om je tuin in orde te maken. Snoeien, (her-)planten, misschien wel een grotere aanpassing hier en daar, je hebt er het hele jaar plezier van.

Wanneer je toch met je tuin aan de slag gaat, doe dan meteen wat aanpassingen om je tuin voor te bereiden op de weersextremen die we de laatste jaren steeds vaker zien: hevige neerslag, extreme hitte, langere periodes van droogte.

Klimaatkrachtig Delfland voert in april de Genieten in je Tuin-campagne, waarin tips, trucs en leuke events van partners in beeld komen. Meer informatie vind je hier: https://klimaatkrachtig.nl/nieuws/aprilmaand-genieten-je-tuinmaand-van-start  
Copyright © 2022 Hoogheemraadschap van Delfland, All rights reserved.

Afmelden nieuwsbrief    Gegevens wijzigen 
Twitter Twitter
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Website Website
Instagram Instagram