Dijkgraaf en hoogheemraden stellen zich voor


Dinsdag 21 mei 2019 zijn de dijkgraaf en vier hoogheemraden gestart. In interviews stellen zij zich voor.

Dijkgraaf en hoogheemraden stellen voor

Vier vragen

Aan de hand van de volgende vier vragen stellen zij zich voor:

  • Wat heeft u met water?
  • Welke dromen heeft u voor het gebied Delfland en haar inwoners?
  • Over welk onderwerp zou u in gesprek willen gaan met de mensen die in Delfland wonen en werken? Wat wilt u ze vragen?
  • Welke plekje in het gebied van Delfland moet iedereen echt een keer bezocht hebben en waarom?

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt

De watergeschiedenis van Nederland inspireert mij. Water is de smaakmaker van onze leefomgeving. Het is een bindend element van onze identiteit. Kortom: ik ben trots op de manier waarop wij ons leven hier met water hebben ingericht.

Lees zijn hele interview

Hoogheemraad Peter Ouwendijk

Van jongs af aan is water voor mij gekoppeld met plezier. Om erin te zwemmen en te varen. Dan denk ik aan het open buitenwater. Maar water is ook een eerste levensbehoefte voor mensen, planten en dieren.

Lees zijn hele interview

Hoogheemraad Ruud Egas

Iedere Nederlander heeft denk ik wel iets met water, bewust of onbewust. Maar vaak realiseren we ons niet hoe bevoorrecht we zijn met voldoende water, schoon water en de bescherming tegen overstromingen en wateroverlast. Het veranderende klimaat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, die wij met elkaar zullen moeten oppakken.

Lees zijn hele interview

Hoogheemraad Marcel Vissers

Er zijn daden nodig op het gebied van waterkwaliteit. Niet alleen van het hoogheemraadschap, maar van de hele samenleving. Burgers, bedrijven, organisaties vervuilen dagelijks ons water met schadelijke stoffen. Denk aan medicijnresten die in het riool terecht komen of aan gewasbeschermingsmiddelen die in het oppervlaktewater sijpelen. Allen door met iedereen in gesprek te gaan, door samen te werken, kunnen we ons water gezond maken – en houden

Marcel Vissers is per 7 juli 2022 hoogheemraad van Delfland.

Lees zijn hele interview

Hoogheemraad Manita Koop

Voor ons tuinbouwbedrijf in Den Hoorn was water van levensbelang. Letterlijk. De gewassen werden ermee besproeid, met de platte schuit gingen de komkommers naar de veiling, in de zomer zwommen we in de vaart en in strenge winters schaatsten we op het ijs.

Lees haar hele interview