Fiets- en wandelroutes duinen


In de Week van ons Water brengen we graag de wandel- en fietsroutes door ons gebied onder de aandacht. Welke weg legt het water af? En hoe zijn duinen eigenlijk ontstaan?

Handige app voor routes

De wandel- en fietsroutes vind je in de BeleefRoutes App. Deze is gratis te downloaden op je smartphone, via de App Store (Apple) of Google Play (Android). Kies vervolgens: Schatten van Delfland of Volg de Waterketen. Als de route is geïnstalleerd heb je geen actieve internetverbinding meer nodig. Je krijgt steeds een signaal als je bij een informatiepunt bent.

wandelroutes-duinen

Schatten van Delfland: door de Hollandse duinen

De route Schatten van Delfland leidt je langs 10 mooie plekken langs de Delflandse kust. Op elke plek krijg je informatie over het ontstaan van de duinen, wat de natuur zelf doet, en wat de mens doet. De app vertelt hoe de duinen ons beschermen tegen het water en over de dieren en planten die er leven. De route is 12 kilometer lang en loopt van Monster tot Hoek van Holland. Maar je kunt natuurlijk ook op een ander punt beginnen en een korter stukje doen.

Volg de waterketen: de reis van het water

Wist je dat boven en onder de grond van alles met water gebeurt? In ons gebied zijn 9 fietsroutes samengesteld langs bijzondere waterpunten. Een app die je gratis kunt downloaden op je smartphone leidt je langs de rivieren, kanalen, sloten, gemalen, waterbergingen en  waterprojecten. Er zijn routes in Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam, Maassluis, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Zoetermeer.