Martijn - Communicatieadviseur

Martijn Esser

Nederland is een echt waterland. De polders, dijken, molens en gemalen zijn wereldberoemd. Een kwart van ons land ligt zelfs onder de zeespiegel. Het lijkt zo normaal, maar als je bij een waterschap werkt zie je eigenlijk pas echt wat er allemaal gebeurt om ons gebied droog te houden. 

Als communicatieadviseur ben ik betrokken bij projecten die ervoor zorgen dat we droge voeten, schoon water en voldoende water hebben. Dit maakt het werk afwisselend en leerzaam tegelijkertijd. De maatregelen die Delfland neemt, hebben vaak direct invloed op het leefgebied van inwoners. Daarom is het belangrijk dat wij goed uitleggen waarom we ergens aan de slag gaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens informatieavonden, via onze nieuwsbrieven en de website. Om de inwoners inzicht te geven over het verloop van werkzaamheden ga ik regelmatig op pad om filmpjes te maken. Deze publiceer ik dan op de social media kanalen. Inwoners kunnen via deze weg ook het gesprek met ons aan gaan. Antwoorden op vragen stem ik af met de inhoudelijk betrokken collega. 

Doordat ik met verschillende afdelingen te maken heb, leer ik veel collega’s kennen. Mijn ervaring is dat de betrokkenheid groot is en dat we elkaar graag helpen om verder te komen in ons werk. Zo bouwen we samen aan een organisatie waar het ook echt leuk is om voor te werken.