Kadeverbetering Schipluiden

De kades in het centrum van Schipluiden, aan de Dorpsstraat en de Vlaardingsekade, beschermen de woningen en de achterliggende polders tegen overstromingen. Ze voldoen echter niet aan de veiligheidsnormen voor stabiliteit. In extreme situaties kunnen de kades bezwijken met als gevolg wateroverlast. Delfland en de gemeente Midden-Delfland pakken dit probleem samen aan.

Update juni 2020: vragen en antwoorden

Klik op de link voor de lijst met antwoorden op de vragen die u heeft gesteld: Vragen en Antwoorden (pdf, 47 kB)


Update mei 2020: digitaal informeren

Sinds de eerste informatiebijeenkomst in september 2019 is achter de schermen hard gewerkt aan het project. Het werk is aanbesteed en we zijn verheugd te kunnen melden dat Van Halteren Infra uit Bunschoten voor ons het project zal realiseren. Op een later moment zullen zij zich uitgebreider aan u voorstellen en hun plannen toelichten. In de video hiernaast lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Daarnaast zijn we gestart met de formele procedures die nodig zijn om het werk uit te kunnen voeren. De omgevingsvergunning is aangevraagd en het ontwerpprojectplan Waterwet is gepubliceerd. In de presentatie hiernaast leggen we uit wat dit allemaal inhoud en wat dit voor u betekent. 

Hier vindt u de bijbehorende documenten: 

Ontwerpprojectplan Schipluiden (pdf, 2.6 MB)

Definitieve tekeningen (PDF, 4.2 MB)

M.E.R. beoordelingsnotitie (pdf, 1.2 MB)

Normaal gesproken zouden we weer een bijeenkomst houden waarin we dit toelichten, maar vanwege de Corona-maatregelen kan dan niet. Vanaf nu informeren wij u op afstand en digitaal via deze projectpagina. Alle belangrijke informatie komt hier te staan, zodat u het kunt bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Wilt u een bericht krijgen wanneer we iets op deze projectpagina zetten of hebt u een vraag? Druk dan op de knop 'ik wil contact' links in het scherm en geef uw e-mailadres door.

Ook willen we graag weten of we u goed informeren, zeker nu we dat digitaal doen. Dan kunnen we het aanpassen als dat nodig is. Wilt u zich opgeven voor ons panel klanttevredenheid? U ontvangt dan op een aantal momenten in het project een berichtje met een paar vragen. Het kost u weinig tijd en het helpt ons te verbeteren.

Klik op onderstaand plaatje en vul uw gegevens in. 


www.uwmeningtelt.nu/kadeverbeteringschipluidenContact

Heb je vragen of wilt je iets aan ons kwijt, neem dan contact op met onze omgevingsmanager voor dit project.
Saskia van Broekhoven, e-mail:  svanbroekhoven@hhdelfland.nl of telnr. 015-260 81 08 .