Kadeverbetering Schipluiden

De kades in het centrum van Schipluiden, aan de Dorpsstraat en de Vlaardingsekade, beschermen de woningen en de achterliggende polders tegen overstromingen. Ze voldoen echter niet aan de veiligheidsnormen voor stabiliteit. In extreme situaties kunnen de kades bezwijken met als gevolg wateroverlast. Delfland en de gemeente Midden-Delfland pakken dit probleem samen aan.

Update september 2020:

Vanaf begin september starten we met de voorbereidingen van de kadeverbetering. De boten worden verplaatst, de lantaarnpaaltjes en bankjes verwijderd en de kabels en leidingen in de grond worden in kaart gebracht. Vanaf 15 september wordt de kade kussen de Kerkstraat en Korpershoek vervangen. Het werk ten noorden van de Paardenbrug start na oktober. We verwachten dat eind januari de kades weer voldoende stabiel zijn en eind maart alle werkzaamheden af te ronden. 

Lees hier ons bericht van 1 september: Start uitvoering kadeverbetering Schipluiden.


Update augustus 2020:

Nu de aannemer het ontwerp verder uitwerkt en de uitvoering voorbereidt, wordt het project steeds concreter. Om alle informatie overzichtelijk te houden, hebben we deze verdeeld in onderstaande thema’s. Klik op het thema waarover u meer wilt weten, dan kunt de betreffende tekst lezen.

Heeft u nog vragen of wilt u ons iets vertellen? Klik dan links op de blauwe knop “Ik wil contact” en vul het formulier in. Saskia van Broekhoven van Delfland beantwoord dan uw vraag of neemt contact met u op. Max Wierx is de omgevingsmanager namens de aannemer. Als u meer wilt weten over de uitvoering, kunt u hem ook bellen of mailen.

Update juli 2020: conclusie bomen langs de Gaag en voorstellen aannemer Van Halteren Infra

Samen met de gemeente, de aannemer en de bomenstichting hebben we bekeken of het mogelijk is om de bestaande bomen te behouden. De conclusie is dat we de bomen niet kunnen behouden. Klik hier voor uitleg: brief conclusie bomen (pdf, 172 kB).

Van Halteren Infra gaat de werkzaamheden uitvoeren. Zij stellen zich graag aan u voor met een video.

Klik op onderstaande logo en de video start vanzelf:Update juni 2020: vragen en antwoorden

Klik op de link voor de lijst met antwoorden op de vragen die u heeft gesteld: Vragen en Antwoorden (pdf, 47 kB)


Update mei 2020: digitaal informeren

Sinds de eerste informatiebijeenkomst in september 2019 is achter de schermen hard gewerkt aan het project. Het werk is aanbesteed en we zijn verheugd te kunnen melden dat Van Halteren Infra uit Bunschoten voor ons het project zal realiseren. Op een later moment zullen zij zich uitgebreider aan u voorstellen en hun plannen toelichten. In de video hiernaast lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Daarnaast zijn we gestart met de formele procedures die nodig zijn om het werk uit te kunnen voeren. De omgevingsvergunning is aangevraagd en het ontwerpprojectplan Waterwet is gepubliceerd. In de presentatie hiernaast leggen we uit wat dit allemaal inhoud en wat dit voor u betekent. 

Hier vindt u de bijbehorende documenten: 

Ontwerpprojectplan Schipluiden (pdf, 2.6 MB)

Definitieve tekeningen (PDF, 4.2 MB)

M.E.R. beoordelingsnotitie (pdf, 1.2 MB)

Normaal gesproken zouden we weer een bijeenkomst houden waarin we dit toelichten, maar vanwege de Corona-maatregelen kan dan niet. Vanaf nu informeren wij u op afstand en digitaal via deze projectpagina. Alle belangrijke informatie komt hier te staan, zodat u het kunt bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Wilt u een bericht krijgen wanneer we iets op deze projectpagina zetten of hebt u een vraag? Druk dan op de knop 'ik wil contact' links in het scherm en geef uw e-mailadres door.

Ook willen we graag weten of we u goed informeren, zeker nu we dat digitaal doen. Dan kunnen we het aanpassen als dat nodig is. Wilt u zich opgeven voor ons panel klanttevredenheid? U ontvangt dan op een aantal momenten in het project een berichtje met een paar vragen. Het kost u weinig tijd en het helpt ons te verbeteren.

Klik op onderstaand plaatje en vul uw gegevens in. 


www.uwmeningtelt.nu/kadeverbeteringschipluiden

Ik wil contact

Heb je vragen of wilt je iets aan ons kwijt, neem dan contact op met onze omgevingsmanager voor dit project.

Van 't Hek - Damwand drukken met een Silent Piler
Uitleg over Waal Compact Paal
Video informatie kadeverbetering
Video ingesproken presentatie