Damwand kadeverbetering De Zweth

Aan de Schie, in het dorp De Zweth, bevindt de huidige waterkering zich onder het Hoge pad. De waterkering voldoet niet meer aan de huidige eisen voor waterveiligheid en moet worden opgehoogd. Op deze pagina staat alle informatie over dit project in de Zweth.

Een bijzonder project aangezien de huizen dicht op het water staan, en er 19 meter lange damwandplanken de grond in gaan. Voorzichtigheid en veiligheid staat voorop. Daarnaast leven wij in een bijzondere tijd, waarin nieuwe manieren van communiceren worden bedacht. 

Afgelopen jaren zijn meerdere varianten tegen elkaar afgewogen. Het plaatsen van een stalen damwand aan de Schie kant kwam als beste uit de bus.

Er is onder andere samengewerkt met gemeente Midden-Delfland, gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en  met de bewoners in het dorp.Vanaf half augustus gaat aannemer Gebr. De Koning , in opdracht van Delfland , de damwanden plaatsen. Zij stellen zich graag aan u voor:  Brief aan bewoners De Zweth. (pdf, 69 kB)

Lees hier de aankondigingsbrief terug: Aankondiging aannemer. (pdf, 282 kB)

Op 25 juni 2020 is er in plaats van de gebruikelijke informatieavond, een webinar georganiseerd. De webinar kunt u op deze pagina terugkijken, in het linkermenu.