Over de campagne

Tussen 2 en 17 februari hangen op verschillende plekken in Delfland sokken aan de waslijn. We zijn benieuwd of jij weleens natte sokken hebt gehad door water op straat. Wat vind jij daarvan?

Vind je het vervelend en onacceptabel of vind je juist dat we eraan moeten wennen? Zie je voor jezelf ook een kans om je tuin, terrein of wijk klimaatbestendig te maken of vind je dat alleen een taak voor de overheid?

Laat het ons weten. We gaan graag het gesprek met je aan.

Waarom hangen er sokken aan een waslijn?

De sokken staan symbool voor het veranderende weer en dat we helaas steeds vaker te maken kunnen krijgen van natte sokken. Met deze actie willen we hier aandacht voor vragen en aangeven dat droge voeten niet zo vanzelfsprekend zijn. We  hopen mensen vooral te inspireren om samen naar oplossingen te zoeken.

Waar en hoelang hangen de natte sokken?

De sokken hangen in zeven gemeente te drogen. Vanaf 2 februari  in de gemeente Delft, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg en daarna vanaf 9 februari in gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Westland. Vanaf 17 februari is alles weer weg. Kijk op de kaart waar je ze kunt spotten.

Hoe kan ik in gesprek komen met Delfland over de actie?

Houd onze social media kanalen in de gaten: Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn

Vragen, suggesties of opmerkingen mogen ook via mail: .

Medewerkers van Delfland gaan bij de waslijnen ook graag het gesprek met je aan. Dus een toevallige ontmoeting op straat is altijd welkom.

Kom zelf in actie

Hou je wel van een ludieke actie? Daag jezelf uit en verzin ook iets geks of grappigs met je sokken. Zo laat je anderen zien dat het hoog tijd is dat we allemaal in actie komen om te voorkomen dat we regelmatig natte sokken krijgen.  Gebruik #nattesokken om deze campagne onder de aandacht te brengen.

g00RWeDQ7mI
Wij Hollanders staan paraat