Kletsen over natte sokken

Mee kletsen over natte sokken Over de campagne Locaties waslijn Wateroverlast voorkomen Deel jouw tip

Mee kletsen over natte sokken

Helaas zal het in de toekomst vaker voorkomen dat je sokken nat worden na een fikse plensbui. Al het regenwater dat in korte tijd valt, kan niet snel genoeg wegstromen waardoor er grote plassen op straat ontstaan of zelfs wateroverlast. Vervelend hè! Heb jij er wel eens last van?

Als waterschap doen we ons best om de kans op wateroverlast zo veel mogelijk te voorkomen.  Maar we weten dat dit zonder de hulp van jou, je buurman en de bedrijven in je omgeving niet gaat lukken. De klimaatverandering houden we niet tegen, we kunnen onze buurt en stad er wel op aanpassen. Hoe? Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Held op sokken

Heb jij ze al gespot, die natte sokken aan de waslijn? We hangen ze van 2 t/m 17 februari 2019 op verschillende plekken in Delfland op. Wat vind jij ervan? Accepteer je dat je af en toe natte sokken hebt? Of ben jij die held en draag je zelf je sokje bij om dit te voorkomen?

Laat het ons weten bij de waslijn of via onze social media kanalen met #nattesokken:

 FacebookTwitterInstagram of LinkedIn

Over de campagne

Tussen 2 en 17 februari hangen op verschillende plekken in Delfland sokken aan de waslijn. We zijn benieuwd of jij weleens natte sokken hebt gehad door water op straat. Wat vind jij daarvan?

Vind je het vervelend en onacceptabel of vind je juist dat we eraan moeten wennen? Zie je voor jezelf ook een kans om je tuin, terrein of wijk klimaatbestendig te maken of vind je dat alleen een taak voor de overheid?

Laat het ons weten. We gaan graag het gesprek met je aan.

Waarom hangen er sokken aan een waslijn?

De sokken staan symbool voor het veranderende weer en dat we helaas steeds vaker te maken kunnen krijgen van natte sokken. Met deze actie willen we hier aandacht voor vragen en aangeven dat droge voeten niet zo vanzelfsprekend zijn. We  hopen mensen vooral te inspireren om samen naar oplossingen te zoeken.

Waar en hoelang hangen de natte sokken?

De sokken hangen in zeven gemeente te drogen. Vanaf 2 februari  in de gemeente Delft, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg en daarna vanaf 9 februari in gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Westland. Vanaf 17 februari is alles weer weg. Kijk op de kaart waar je ze kunt spotten.

Hoe kan ik in gesprek komen met Delfland over de actie?

Houd onze social media kanalen in de gaten: Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn

Vragen, suggesties of opmerkingen mogen ook via mail: .

Medewerkers van Delfland gaan bij de waslijnen ook graag het gesprek met je aan. Dus een toevallige ontmoeting op straat is altijd welkom.

Kom zelf in actie

Hou je wel van een ludieke actie? Daag jezelf uit en verzin ook iets geks of grappigs met je sokken. Zo laat je anderen zien dat het hoog tijd is dat we allemaal in actie komen om te voorkomen dat we regelmatig natte sokken krijgen.  Gebruik #nattesokken om deze campagne onder de aandacht te brengen.

Wij Hollanders staan paraat

Locaties waslijn

Vanaf 2 februari t/m 17 februari hangen we sokken aan de waslijn op verschillende plekken in Delfland. Op onderstaande tijden gaan medewerkers van Hoogheemraadschap Delfland bij de waslijn graag met je in gesprek:

 

 Natte sokken kaartje

Maandag 4 februari vanaf 12:00 uur: Delft, Molslaan (vlakbij de HEMA)

Donderdag 7 februari vanaf 13:00 uur: Den Haag, Prinsessenwal (t.o. Paleistuin)

Maandag 11 februari vanaf 14:30 uur: Vlaardingen, Westlandseweg (t.o. zwembad de Kulk)

Donderdag 14 februari vanaf 11:30 uur: Schiedam, Stadhouderslaan

Donderdag 14 februari vanaf 14:30 uur: Naaldwijk, Dijkweg

 

 

 

Wateroverlast voorkomen

Wat doet het Hoogheemraadschap om wateroverlast te voorkomen en wat kun je zelf doen?

Wat doet het hoogheemraadschap van Delfland?

We zorgen 24/7 dat het watersysteem zo optimaal mogelijk werkt, zodat het overtollige water weggepompt en snel afgevoerd kan worden. We zoeken naar ruimte en slimme manieren om het regenwater op te vangen en vast te houden. Zoals in waterbergingen, waterpleinen of ondergrondse waterbuffers.  Maar ruimte is schaars. Daarom werken we samen met gemeenten en andere partners om overlast van te veel of juist te weinig water zoveel mogelijk te voorkomen. 

Wat kan ik zelf doen om wateroverlast te voorkomen?

Zorg dat het regenwater de bodem in kan zakken of dat je het tijdelijk opvangt. Dus minder tegels en meer groen. Neem bijvoorbeeld een groen dak op je schuurtje of sluit een regenton aan. Alle kleine beetjes helpen kans op wateroverlast in je wijk te verminderen. Veel mensen zijn al aan de slag en nemen maatregelen. Kijk voor hun tips en inspiratie op de website Klimaatkrachtig Delfland >> 

Deel jouw tip

Heb jij een tip hoe je jouw tuin, wijk, bedrijf of straat klimaatbestendig kan maken? Laat het anderen weten. Lever je tip aan via . Geef kort aan wat de maatregel is, hoe het werkt en waar je op moet letten als je het gaat uitvoeren. Doe er een leuke foto of korte video bij. Wij delen jouw tip graag met anderen.