Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie

Klimaatbestendige tuin

Help jij ook mee om onze regio voor te bereiden op extreem weer?

Let op: De regeling Op Maat wegens succes niet meer beschikbaar!

Wateroverlast door hoosbuien is een groeiend probleem, ook in Delfland. Het is een van de gevolgen van de klimaatverandering. Delfland kan deze gevolgen niet alleen verhelpen: daar zijn bewoners, bedrijven en organisaties ook bij nodig. Wil jij met je tuin, terrein, dak, plein, park of straat ook bijdragen aan een omgeving die is voorbereid op extreem weer? Vraag een bijdrage aan via onze Stimuleringsregelingen of de Werkwijze Klimaatadaptatie. Delfland betaalt graag mee aan jouw idee. In 2021 is in totaal € 500.000 beschikbaar om de regio voor te bereiden op extreem weer.

Met onze (financiële) bijdragen wil Delfland stimuleren dat er meer regenwater wordt vastgehouden. Het opvangen, (tijdelijk) bergen en mogelijk hergebruiken van regenwater heeft veel positieve effecten.

Een tuin, dak, plein, straat of bedrijfsterrein met meer groen ziet er mooier uit. Het is ook leuker en gezonder om op een schoolplein met meer groen te spelen. Daarnaast is het met warm weer koeler in een tuin met meer groen en minder tegels.

Hoe ondersteunt Delfland mijn klimaatadaptieve project?

Delfland kent op dit moment twee mogelijkheden om klimaatadaptatie te stimuleren. Hieronder volgt een korte toelichting. Als je doorklikt op de link erachter vind je meer informatie.

1. Regeling 'In Actie'
Wil jij met één of meerdere kleine klimaatbestendige oplossingen bijdragen? Bijvoorbeeld voor een regenton of aanpassingen op, in en onder je huis/gebouw of in uw (gevel)tuin. Dien eenvoudig digitaal een aanvraag in voor een vergoeding. Let op: dit doe je nádat je daadwerkelijk kosten hebt gemaakt. Meer informatie over deze regeling lees je in de Q&A Klimaatadaptatie In Actie

2. Werkwijze 'Met Perspectief'
Heb je een initiatief dat niet past binnen de regelingen In Actie en Op Maat? En dat in potentie wel een grote bijdrage kan (gaan) leveren aan een klimaatbestendig Delfland? Ga dan met ons in gesprek hoe Delfland jouw initiatief kan ondersteunen. Vind meer informatie in de Q&A Werkwijze Klimaatadaptatie Met Perspectief en download het intake-formulier (pdf, 154 kB).

Regeling

Bekijk de juridische Stimuleringsregelingen en Werkwijze Klimaatadaptatie met bijbehorende toelichting:

Inspiratie

Ben je benieuwd wat anderen hebben gedaan? Laat je inspireren op www.klimaatkrachtig.nl/projecten.