Inspecteren van de kade

Inspecteren van de kade

Elk najaar en winter controleren medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland de kades en dijken in een deel van Zuid-Holland. Zij lopen op de dijk of kade en kijken of deze nog sterk en hoog genoeg is om het water tegen te houden.

In de periode van oktober 2019 t/m februari 2020 kun je medewerkers van Delfland op de kade of dijk bij jou in de buurt verwachten. Je kunt hen herkennen aan geel of oranje hesjes met het opschrift “Hoogheemraadschap van Delfland” of “Hoogheemraadschap van Delfland Dijkwacht”.  

Waarom controleert Delfland dijken en kades?

In een groot deel van Delfland wonen en werken mensen onder het niveau van de zeespiegel. Bijna niemand maakt zich daar zorgen over: wij vertrouwen erop dat dijken, duinen en kades ons beschermen tegen het water. Door natuurlijke ontwikkelingen zoals bodemdaling en wijzigingen in de grondwaterstand kan de grond zakken. Daarom is regelmatig controle en onderhoud nodig. Zeker nu we steeds vaker te maken krijgen met hevige regenbuien.

Is een vergunning voor bouwwerken of beplanting op de kade nodig? 

Medewerkers van Delfland kunnen de dijken en kades alleen goed controleren, als deze toegankelijk zijn. Bebouwing of beplanting (bijvoorbeeld tuininrichting, vlonders, tegels, struiken of een boom) kan het controleren belemmeren of soms zelfs onmogelijk maken. Ook kan de dijk of kade hierdoor minder sterk en hoog worden. Daarom is voor het plaatsen van bebouwing en beplanting op of aan een kade of dijk vaak een vergunning nodig. Dit hangt af van de plannen en de locatie. Als je plannen hebt, raden wij je aan om vooraf contact op te nemen met Delfland. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.   

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Delfland.

Telefoon: (015) 260 81 08

E-mail: loket@hhdelfland.nl