E-facturatie


In een wereld waar steeds meer digitaal gaat, is het een logische stap om ook de administratie makkelijker en sneller te maken. Veel boekhoudsoftware is inmiddels in staat om op een veilige manier e-facturen uit te wisselen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze administratie al zo veel mogelijk elektronisch te verwerken. Vanaf 1 april 2022 gaan wij helemaal over op e-facturatie.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een elektronisch document in een gestructureerd formaat (zoals UBL) dat zonder extra handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch door de boekhoudsoftware verwerkt kan worden. Een e-factuur is dus niet hetzelfde als een factuur in pdf-formaat.

Veilige verzending

Wij vinden het belangrijk dat het document op een betrouwbare manier in onze systemen terecht komt. Dat zorgt ervoor dat we niet hoeven te twijfelen over de echtheid van het document en we dus ook geen last hebben van spookfacturen. Hierdoor kunnen we nog makkelijker de factuur verwerken.

Om hiervoor te zorgen, zijn wij bereikbaar in het beveiligde e-facturatienetwerk van PEPPOL. Dit is het netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers.

Hier vind je meer informatie en een korte introductiefilm over e-facturen.

Gemakkelijk starten

Wij vragen je aandacht voor de volgende vragen, zodat we de beste verbinding kunnen leggen.

Kun je al e-facturen sturen via PEPPOL?

Dat is perfect. Pas dan alsjeblieft onze ontvangstvoorkeuren voor nieuwe facturen aan. Indien je software er om vraagt: wij zijn bereikbaar met de volgende gegevens:
NL:OINO: 00000001001569739000

KvK - 50677969

Maak je gebruik van standaard financiële software?

Misschien stuur je nog geen e-facturen, maar maak je al wel gebruik van standaard financiële software. Heel veel financiële software hebben veilig elektronisch factureren al standaard ingebouwd. Kijk op https://eVerbinding.nl/koppelingen en controleer of jouw pakket hier tussen staat, of vraag het je softwareleverancier. Je kunt dan in een paar stappen elektronisch factureren.

Wil je gebruik maken van gratis online factureren?

Onze provider eVerbinding biedt een gratis online e-facturatietool aan voor het makkelijk verzenden van e-facturen. Hiervoor kun je je online aanmelden op https://platform.everbinding.nl

Aanmelden

Bij het aanmelden wordt je gevraagd om één keer 30 eurocent te betalen via iDEAL. Hiermee kunnen we de aanmeldende persoon identificeren als rechtmatig persoon om te mogen handelen namens de organisatie.

Lees hier meer informatie over het aanmelden voor e-factureren.

Heb je nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Voor vragen over e-factureren kun je een e-mail versturen naar efactureren@hhsk.nl.