Team Delfland wint BlueCity Circular Challenge: tegels uit baggerspecie

Team Delfland wint BlueCity Circular Challenge: tegels uit baggerspecie

Foto: BlueCity010

Gisteravond was de finale van de BlueCity Circular Challenge 2018. Hier werden verschillende mogelijkheden gepresenteerd waarin afval de grondstof is voor nieuwe producten. Het team van studenten dat namens Delfland meedeed, heeft gewonnen!

Zes weken lang hebben teams met ieder vier jonge high potentials gewerkt aan producten op basis van onder andere een autowrak, gebruikt linoleum, bagger en Rotterdams huisvuil. Gisteravond, 22 juni presenteerden zij hun producten en businesscases en riep de vakjury een winnaar uit. De winnaar gaat vervolgens als startup aan de slag om hun oplossing verder te ontwikkelen.

Voor Delfland werden tegels uit bagger gemaakt. Andere inzendingen gingen bijvoorbeeld over turf van huisvuil en lampen van linoleum.

De afvalstromen zijn ingebracht door: Forbo Flooring Systems (gebruikt linoleum), Sustainable Insurance (powered by Centraal Beheer, NN Group en Vivat) (autowrak), Gemeente Rotterdam (oud tapijt), AVR (organisch afval uit huisvuil), Hoogheemraadschap van Delfland (bagger) en Woonstad Rotterdam (trespa en glaswol). Kijk voor de verschillende ideeën op http://www.bluecity.nl/blog/.

Eerdere edities van de Circular Challenge hebben geleid tot twee succesvolle startups: BlueRoof (www.blauwdak.nl) en PlanQ (wwww.planqproducts.com). Delfland gaat voor het idee van tegels uit bagger ook meewerken aan een startup om het idee verder te ontwikkelen.

 

 

 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland