Werkzaamheden ondergrondse watergang Wateringen & Den Haag vervroegd

Werkzaamheden ondergrondse watergang Wateringen & Den Haag vervroegd

Het uiteinde van de ondergrondse watergang (duiker) bij de Herenstraat/Heulweg te Wateringen

Vanaf maandag 25 mei vinden er werkzaamheden plaats aan de ondergrondse watergang (duiker) welke loopt van de Strijpkade naar de Heulweg, onder de Oosteinde in Den Haag naar de Herenstraat in Wateringen. Het onderhoud is nodig om een goede doorstroming van de watergang te kunnen garanderen.

De ondergrondse watergang is bijna 2 kilometer lang en loopt van de Strijpkade naar de Heulweg, onder de Oosteinde in Den Haag naar de Herenstraat in Wateringen. Allereerst wordt de duiker gereinigd met speciale zuigwagens en vervolgens geïnspecteerd met een camera. Na de onderhoudswerkzaamheden werkt de duiker weer optimaal: het teveel aan regenwater voert Delfland af via het watersysteem en zo vermindert de kans op wateroverlast na een hevige regenbui.

Vervroegen werkzaamheden

De werkzaamheden zouden later worden uitgevoerd, maar zijn vervroegd. ‘We proberen de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de prima samenwerking tussen de betrokken partijen is het gelukt het werk zoveel mogelijk naar voren te halen. Zo kunnen de inspectie en grote schoonmaak van de duiker nog in de ‘stille coronatijd’ starten’, zegt hoogheemraad Manita Koop. ‘Bovendien staan we dan weer gesteld bij een hoosbui.’

Van 25 mei tot en met 17 juli 2020 worden de geplande werkzaamheden fasegewijs aan de ondergrondse watergang uitgevoerd. De werktijden zijn doordeweeks van 09:00 tot 15:00. De werkzaamheden starten met het reinigen bij de kruising van de Oosteinde-Strijpkade te Den Haag en eindigen ter hoogte van de kruising van de Herenstraat-Heulweg te Wateringen. Een deel van de rijbaan wordt afgesloten. Verkeersregelaars worden ingezet om ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorstromen en er veilig gewerkt kan worden.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland