Week van ons Water 18-25 okt

Week van ons Water 18-25 okt

Woensdag 18 oktober start de Week van ons Water! Dan is er extra aandacht voor maatregelen om wateroverlast tegen te gaan. Hoe blijven we water de baas? En wat kunt u zelf doen?

Als waterschap organiseren we tijdens de Week van ons Water een paar activiteiten met betrekking tot het klimaat, de gevolgen voor het weer in Nederland, wat het betekent voor onze buurt, voor onze achtertuin? En hoe kunnen we zelf een handje helpen om de kans op wateroverlast in onze omgeving te verkleinen?   

1. Lezing weerman Ed Aldus over het klimaat - donderdag 19 oktober:
2. Gratis tuintips van experts bij 3 tuincentra in de regio - zaterdag 21 oktober
3. Fietsen of wandelen langs duinen en water met de Beleefroute-App - 18 t/m 25 oktober 
4. Bezoek de klimaattuin in het Keringhuis - 18 t/m 25 oktober

Ontwerpwedstrijd voor kinderen

Verder doen ruim 100 kinderen van BuitenSchoolseOpvang-locaties in Delfland mee aan een ontwerpwedstrijd. In groepjes ontwerpen ze een plein dat opgewassen is tegen het klimaat. Ze worden zo aan het denken gezet welke materialen te gebruiken zijn in plaats van steen. De groep met het beste ontwerp wint een groene prijs voor op het plein van de school/BSO. Dit project is in samenwerking 2Samen.

Klimaatproof

Als u zelf maatregelen neemt om uw tuin of leefomgeving in dit gebied waterbestendig te maken, kan Delfland bijdragen in de kosten. Kijk op: https://www.hhdelfland.nl/inwoner/klimaat-en-water/subsidie-klimaatadaptatie/ik-wil-subsidie  

Door de heftige regenbuien waar we mee te maken krijgen, is de kans namelijk aanwezig dat we al het water niet op tijd kunnen verwerken; zelfs al draaien alle pompen op volle toeren. Met de stimuleringsregeling willen we mensen en bedrijven stimuleren om een deel(tje) van het gebied van Delfland zoals dat heet 'klimaatproof' te maken. Met voldoende plekken waar water de grond in kan trekken en voldoende plaatsen waar we water even kunnen bewaren. Alle beetjes helpen!

We hopen u te zien tijdens de Week van ons Water. Prettige herstvakantie! 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland