Watervraag neemt toe

Watervraag neemt toe

De temperaturen stijgen. Het is droog en de komende weken blijft het ook overwegend droog. Wij zien dat terug in een stijgende watervraag. In onze regio leidt dit niet tot problemen.

De natuur vraagt meer (grond)water en oppervlaktewater wordt meer ingezet voor het besproeien van plantsoenen en sportvelden. Om ervoor te zorgen dat er voldoende water in de vaarten en sloten is, voeren we zoet water aan vanuit het Brielse Meer via een lange, ondergrondse leiding. Op dit moment hebben we ongeveer de helft van onze maximale aanvoercapaciteit vanuit het meer in gebruik. Dat is 2 kuub water per seconde. Dit water gebruiken we deels voor het op hoogte houden van het waterpeil en deels ook voor het terugdringen van verzilt water. Zout water kan vanuit zee en de Nieuwe waterweg het zoet watergebied binnenkomen via de schutsluizen.

De condities van de dijken zijn goed. Voor onze veendijken is het op dit moment niet nodig om extra inspecties uit te voeren. Af en toe een stevige regenbui zoals afgelopen weekend zorgt voor verlichting. De mate van neerslagtekort en verdamping bepaalt of we extra inspecties moeten uitvoeren. Het neerslagtekort is in onze regio nu 150 mm. Het is iets droger dan gemiddeld in deze tijd van het jaar, maar niet zo droog als afgelopen jaar. 

De weersverwachting voor de komende weken is warm en droog, op een enkele bui na. We zullen zien wat dat doet en houden alles nauwgezet in de gaten.

KNMI

Bron: KNMI

 

 

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland