Waterpeilen afstemmen op hoeveelheid regen

De hoeveelheid neerslag die gisterenavond werd verwacht, is meegevallen. Om die reden hebben minder water weg hoeven pompen. De hoeveelheid regen heeft in ons gebied niet voor problemen gezorgd.

Update 5 juni


We hebben de weersvoorspellingen gisterenavond nauwlettend in de gaten gehouden. Toen bleek dat er veel minder regen zou vallen, hebben we ook minder water weg hoeven pompen.

Als er veel neerslag wordt verwacht, gaan we zoals dat heet 'voormalen'. Dit doen we om alvast ruimte te maken om de hoeveelheid regen op te kunnen vangen. Want de neerslag kan in ons gebied op veel plekken niet in de grond trekken (woonwijken, wegen, bedrijventerreinen, kassen etc). Zeker als er veel regen in korte tijd zou vallen, zou dit om die reden snel kunnen leiden tot hoog water in sloten en grachten.

We blijven alert op de neerslag die gaat vallen.  

Bericht 4 juni

Vanavond en vannacht wordt voor het westen van Nederland veel regen verwacht: zo’n 30 tot 50mm. De grond kan het water onvoldoende opnemen en daardoor krijgen sloten en grachten in korte tijd veel water te verwerken.

Omdat deze regenverwachting voor heel Delfland geldt, is het nodig om het waterpeil al te laten dalen, zodat al het regenwater straks goed weg kan. Dit doen we op basis ons van normale neerslagprotocol. Het speciale neerslagprotocol voor droogte geldt alleen als er naar verwachting heel plaatselijk piekbuien gaan vallen; dat is nu dus niet aan de orde.  

Meer informatie over het neerslagprotocol vindt u hier: https://www.hhdelfland.nl/inwoner/juiste-waterpeil/neerslagprotocol

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland