Waterberging in recreatiegebied De Boezemzoom geopend!

Om wateroverlast in het centrum van Pijnacker en de nieuwe wijk Ackerswoude te voorkomen heeft Delfland samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp een waterberging aangelegd in recreatiegebied De Boezemzoom. Wethouder Ilona Jense en hoogheemraad Antoinette Jans verzorgden afgelopen week de opening met kinderen en andere betrokken buurtbewoners.

De waterberging wordt ingezet als het heel hard regent, of langere tijd achter elkaar regent. De hoeveelheid regenwater is dan te veel voor alle sloten en grond kan het niet meer opnemen. In de waterberging kan 20.000m3 regenwater tijdelijk worden opgevangen en vastgehouden om wateroverlast te voorkomen. De verwachting is dat de waterberging eens in de 5 jaar wordt ingezet. Het meest van de tijd is het een fijne plek voor de buurtbewoners om te spelen en te recreëren.

Recreatiegebied De Boezemzoom

De Boezemzoom is een gebied van 6,5 hectare groot tussen bedrijventerrein De Boezem en de nieuwe wijk Ackerswoude in Pijnacker. Het sluit aan op de Groenzoom, een naastgelegen recreatiegebied van 560 hectare. Het gebied is ingericht voor recreatie: zo kan er kan worden gewandeld, ligt er een hondenstrandje en een sportieve speelplek met fitnesstoestellen.

Klimaatverandering: wat kunt u doen?

Door klimaatverandering komen er vaker extreme regenbuien voor. Samen kunnen we ervoor zorgen dat inwoners u zonder al te veel overlast van regenwater kan blijven wonen in de stad of dorpskern. Bekijk in de buurt van u eigen woning waar u het regenwater langer kunt vasthouden. Bekijk hier de mogelijkheden: Klimaatverandering, wat kunt u doen?  

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland