Vwo-leerlingen debatteren over water en klimaat

Gisteren vond het eerste Groot Rotterdams Waterdebat plaats in Blue City te Rotterdam. Zo’n 60 vwo-leerlingen van zes scholen uit Rotterdam en omgeving streden tijdens een ‘water en klimaatdebat’.

De 60 vwo-leerlingen bespraken stellingen over waterbeheer, klimaatverandering en de klimaatbestendige stad. Doel van het debat was om jongeren na te laten denken over het (duurzaam) gebruik van water nu en in de toekomst. Maar ook om hen inzicht te geven in wat zij zelf kunnen doen om wateroverlast en klimaatverandering tegen te gaan.

Aan het debat deden 60 scholieren van de volgende 6 scholen mee: Emmaus College, Laurens Lyceum en Wartburg College uit Rotterdam, Wolfert Lyceum uit Bergschenhoek, Dalton College uit Barendrecht en Lentiz Reviuslyceum uit Maassluis. Stellingen waar de leerlingen bijvoorbeeld over nadachten zijn:  ‘de gemeentes en waterschappen moeten een tegeltaks invoeren’, ‘jongeren moeten verplicht een jaar het ‘dijkleger’ in’ en ‘de waterschappen moeten rampenfestivals organiseren om te laten zien wat zij doen’.

Jury

De jury van het finaledebat bestond uit de dijkgraven van de drie Rotterdamse waterschappen: Ingrid de Bondt van waterschap Hollandse Delta, Hans Oosters van waterschap Schieland en Krimpenerwaard en Michiel van Haersma Buma van Delfland. 

Het Groot Rotterdams Waterdebat is een initiatief van Tim van Marrewijk, Jasper Peters en Gijs ‘t Hart, de jeugdbestuurders van de drie Rotterdamse waterschappen. De jeugdbestuurders helpen de waterschappen om met aansprekende activiteiten jongeren beter te bereiken.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland