Vrijwilligers krijgen dijkwachttraining

Vrijwilligers krijgen dijkwachttraining

Vrijwilligers van Delfland krijgen dijkwachttraining

Bijna dertig vrijwilligers worden deze maand opgeleid tot dijkwacht. En als ze dat al zijn, krijgen ze een opfriscursus. Delfland zet deze vrijwilligers in als er extra mensen nodig zijn om de dijken en duinen te controleren. Bijvoorbeeld in een periode van langdurige droogte, bij extreme neerslag, of storm.

De vrijwilligers vormen samen het ‘dijkleger’ van Delfland. Als zij worden ingezet, lopen ze samen met inspecteurs van Delfland of zelfstandig de dijken na. Tijdens de training, die Delfland vorige week en deze week samen met Deltares verzorgt, leren zij hoe de duinen en dijken zijn opgebouwd, wat er mis kan gaan, en wat dan mogelijke oplossingen zijn. Zij leren scheuren en beschadigingen herkennen. En kunnen via een app informatie aan Delfland doorgeven. Zo weten we waar eventuele reparaties nodig zijn.   

Delfland houdt de dijken en duinen die ons beschermen tegen het water nauwlettend in de gaten. Bij extreme weersomstandigheden wordt er extra gecontroleerd. Zo was het afgelopen juni extreem droog. Er kunnen dan scheuren in de dijk ontstaan. Inspecteurs van Delfland hebben toen de dijken, die zeer gevoelig zijn voor droogte, extra gecontroleerd. Inmiddels is er weer voldoende regen gevallen en zijn de extra inspecties niet meer nodig.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland