Voldoende zoet water in gebied Delfland niet vanzelfsprekend

Voldoende zoet water in gebied Delfland niet vanzelfsprekend

Waar waterschappen in het oosten en zuiden van het land nog steeds kampen met de gevolgen van de droogte, is in ons gebied geen sprake van een watertekort. Door aanvoer vanuit het Brielse Meer hadden wij ook in de zomer voldoende water. Vanzelfsprekend is dat niet.

Zo zagen wij de laatste drie weken dat door de lage rivierstanden ook bij ons het water wat minder zoet begon te worden. De recente buien hebben gelukkig geholpen.

Voor het binnenlaten van water uit het Brielse Meer hebben een waterakkoord met waterschap Hollandse Delta. Met dat water hebben wij de waterpeilen op niveau kunnen houden en hebben glastuinbouwbedrijven die daarvan afhankelijk zijn steeds kunnen beschikken over zoet water van goede kwaliteit.

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: “Het is duidelijk dat voldoende zoet water geen vanzelfsprekendheid is. Het is goed om dat onder de aandacht te blijven brengen van ondernemers die ervan afhankelijk zijn. Zij moeten voorbereid zijn op toekomstige periodes van droogte en zuinig en zorgvuldig omgaan met het voorhanden zoete water. Voor de glastuinbouw betekent dat bijvoorbeeld circulair werken en voorkomen dat er lekstromen met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in het slootwater komen. Dan hoeven wij minder door te spoelen en besparen wij water en energie.”

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland