Update 15 april: olie in Naaldwijk

Update 15 april: olie in Naaldwijk

Woensdag is in de Naaldwijkse vaart een laag olie aangetroffen op het water. Wij hebben olie booms (flexibele slangen) en oliematten neergelegd om verspreiding tegen te gaan en de olie op te ruimen.

UPDATE donderdag 12 april:
Vandaag is gebleken dat de verspreiding groter is dan gedacht. De olie ligt over een lengte van ca. 1 kilometer. Wij hebben oliematten ververst en nieuwe neergelegd. Om verdere verspreiding te voorkomen, geldt daar waar de olie ligt een vaarverbod. Dit is aangegeven met borden.

Helaas is een aantal watervogels in aanraking gekomen met de olie. Zij worden opgehaald door de dierenambulance. 

Meldingen kunt u doen via ons loket: loket@hhdelfland.nl of (015) 260 81 08.

UPDATE vrijdag 13 april: 
Ook vandaag zijn wij bezig met het verwijderen van olie uit Naaldwijkse vaart. De olie die zich concentreert bij de oliebooms wordt weg geschept. Het is een goed teken dat de oliematten steeds minder olie opnemen. Later vandaag wordt besloten of vaarverbod morgen (zaterdag) kan worden opgeheven.

UPDATE vrijdag 13 april, 22:00 uur
Een groot deel van de olie is inmiddels opgeruimd. Op plekken waar de olie zich heeft opgehoopt, onder meer in de NAaldwijkse vaart bij de Dijkweg, wordt morgen (14 april) met een zuigwagen de olie weggehaald. We verwachten rond de middag de stremming voor vaarverkeer deels op te kunnen heffen.

UPDATE zaterdag 14 april, 12.00 uur:

Vanmorgen vroeg zijn wij verdergegaan met opruimen. De meeste olie is nu weg. De stremming voor het vaarverkeer is daarom grotendeels opgeheven: het water in de Naaldwijkse vaart, langs de Nieuweweg en Zuideindseweg is weer open. Het laatste filmlaagje olie dat hier nog ligt, lost vanzelf op door het zonlicht.

Het water bij de Industrieweg, Bossloot en Dinkel blijft dicht. Daar zijn wij nog bezig met het opzuigen en afvoeren van de olie. Er liggen nog booms en matten en ook morgen worden hier nog matten ververst.

UPDATE zondag 15 april, 12.30 uur:

De werkzaamheden verlopen voorspoedig. De Bossloot gaat vandaag vanaf 13.00 uur weer open voor vaarverkeer.

 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland