Te weinig zuurstof in sloot vanwege geloosd bluswater

Te weinig zuurstof in sloot vanwege geloosd bluswater

Omdat de brand nabij Hoeve Biesland in Delfgauw nog steeds niet helemaal uit is, komt er nog steeds vervuild bluswater in de sloot. Ondanks veelvuldig doorspoelen, is er inmiddels te weinig zuurstof in de sloot.

Update 15 juli:

Lees het nieuwsbericht dat we op 15 juli op de website hebben gepubliceerd:
https://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuws/schie-doorgespoeld-met-water-uit-rijnland

Update 14 juli: 

We spoelen de sloot ter hoogte van de Molendijk in Nootdorp door met nieuw aangevoerd water met een hoger zuurstofgehalte. Dit naar aanleiding van meldingen over vissen die hier naar lucht happen. De sloot staat in verbinding met de sloot waarin afgelopen week een grote hoeveelheid bluswater in stroomde als gevolg van het lange nablussen.

Update 11 juli:

Nu de bluswerkzaamheden op Hoeve Biesland zijn gestopt stroomt er geen vervuild bluswater meer de polder in. Om het zuurstofgehalte versneld op peil te krijgen is een extra pomp bijgeplaatst. Door zuurstofloosheid kan het zijn dat vissen het niet overleven. Dode vissen worden geruimd. De sloot langs de Korftlaan heeft nog een vervelende geur maar door het versneld doorspoelen van het gebied hopen we over een aantal dagen weer een normaal zuurstofgehalte in de sloot te hebben.”

Bericht 10 juli:

Zaterdag 8 juli ontstond er brand in een hoge berg met hooibalen vlakbij Hoeve Biesland. Tijdens het blussen is er bluswater in de poldersloot gestroomd. Delfland heeft de sloot zondag doorgespoeld en bij controle was het zuurstofgehalte weer op peil.

Maar omdat er nu nog altijd wordt nageblust, stroomt er nog veel meer bluswater de sloot in. Gevolg: het zuurstofgehalte is beneden peil. Dit is slecht voor de vissen en voor ander leven in de sloot. We blijven dus doorspoelen, maar de hoeveelheid doorspoelwater is te klein; daardoor zal het nog enige tijd duren voordat er voldoende zuurstof in het water zit.

Waterspeeltuin

We hebben de beheerder van de waterspeeltuin geadviseerd om de inlaat van water te sluiten, om zo te voorkomen dat er vies water de speeltuin in loopt.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland