Starten met maaien van droogtegevoelige dijken

Starten met maaien van droogtegevoelige dijken

Deze week zijn we gestart met het maaien van droogtegevoelige dijken. Dit is nodig zodat we de dijken in deze droge periode goed kunnen blijven controleren. Het maaien gebeurt gedurende twee weken in Midden-Delfland, Maassluis, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Schiedam en in een gedeelte van Rotterdam.

Eerst op zoek naar broednesten

Om droogtegevoelige dijken goed te kunnen controleren, is het nodig in deze periode extra te maaien. Maaien in het voorjaar betekent ook dat we rekening moeten houden met broedende vogels. Voordat we gaan maaien scannen we de dijk eerst. Als we een broednest tegenkomen, markeren we deze en maaien er omheen.

Dijken beschermen ons tegen overstromingen. Voor het behoud van een stevige dijk is een goede grasmat heel belangrijk. De wortels van het gras houden de bovenste grondlaag op zijn plek. Hierdoor is er minder de kans op scheurvorming. Door het regelmatig maaien en afvoeren van het maaisel, krijgen andere planten geen gelegenheid om het gras te overschaduwen. De diversiteit aan grassoorten en kruiden neemt hierdoor toe.

 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland