Schie tijdelijk zwemwater voor Swim to Fight Cancer

Schie tijdelijk zwemwater voor Swim to Fight Cancer

Op 27 augustus zwemmen honderden mensen in het Rijn-Schiekanaal om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ingrid ter Woorst, bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland, is dit jaar 'fighter' voor de Swim to Fight Cancer 015.

Ingrid ter Woorst doet dit, omdat zij bij wil dragen aan dit goede doel, maar ook omdat zij zich vanuit haar functie extra betrokken voelt. "Ik wil graag alle deelnemers heel veel succes wensen. Vorig jaar heb ik zelf meegezwommen, dus ik weet dat het een ontzettend leuke en indrukwekkende ervaring is om met zijn allen in het water te springen voor het goede doel."

Het Hoogheemraadschap van Delfland helpt de stichting Swim to Fight Cancer bij het mogelijk maken van deze zwemactie. Delfland stremt hier tijdelijk het vaarverkeer, zodat deelnemers niet overvaren worden. "Het Rijn-Schiekanaal is namelijk geen officiële zwemwaterlocatie; het is daarom bijzonder dat je nu mag zwemmen in water waar dat normaal gesproken niet kan." Ook verricht Delfland metingen om de waterkwaliteit te controleren en verwijdert het waterschap kroos met behulp van olieschermen.

"Dit is niet alleen een mooie actie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, maar het is voor ons als waterschap ook een kans om aandacht te vragen voor het belang van waterkwaliteit. Vanuit Delfland zetten we ons daar dagelijks voor in, want schoon en gezond water is goed voor mens, plant en dier."

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland