Reparatie rioolleiding Maassluis duurt langer

Reparatie rioolleiding Maassluis duurt langer

Afgelopen dinsdag ontstond er een lek in een afvoerleiding van rioolwater ter hoogte van de algemene begraafplaats bij de Prinses Julianalaan en het spoor in Maassluis.

Update 26 januari:

Het lek in de rioolbuis aan de Prinses Julianalaan in Maassluis blijkt onder het spoor te zitten. Het is een leiding waar met druk afvalwater doorheen geperst wordt. De locatie onder de spoorrails betekent dat hij niet gerepareerd kan worden. Het hele stuk van 30 meter moet verwijderd worden en er komt een nieuw stuk leiding voor in de plaats. Deze klus gaat naar verwachting ongeveer 3 weken duren.

Door minder hard te pompen is er geen overlast. Als het nodig is, kan er rioolwater in de ondergrondse bergingskelder bij rioolgemaal Merellaan worden opgeslagen. Mocht het hard gaan regenen, dan kan het zijn dat er rioolwater overgestort moet worden op de Nieuwe Waterweg. 

Bericht 23 januari:

Woensdagochtend (24 januari) starten de reparatiewerkzaamheden aan een afvoerleiding van rioolwater in Maassluis. 

Door minder hard te pompen is er op dit moment geen overlast. Morgen kan er minder rioolwater worden afgevoerd door de herstelwerkzaamheden. Als het nodig is, kan er rioolwater in de ondergrondse bergingskelder bij rioolgemaal Merellaan worden opgeslagen. Mocht er onverwacht meer regen vallen dan verwacht of als de repartiewerkzaamheden langer duren, dan kan het zijn dat er rioolwater overgestort moet worden op de Nieuwe Waterweg. Naar verwachting leidt dit niet tot overlast en blijft het rioolstelsel gewoon zijn werk doen.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland