Parade van duurzame ideeën bij Delfland

Parade van duurzame ideeën bij Delfland

In de week van de circulaire economie eindigde de Go Green Challenge die de medewerkers van Delfland in de eerste weken van dit jaar met elkaar aangingen. Delfland wil in 2025 energie- en in 2050 klimaatneutraal zijn en dat vraagt om de betrokkenheid en inzet van alle Delflanders.

Met de Go Green Challenge werden zij uitgedaagd om na te denken wat zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzaam Delfland. Op 6 februari was de grande finale: tijdens de Groene Parade lieten de teams zien wat zij aan duurzame acties hebben bedacht en uitgevoerd. De opbrengst was divers: van een insectenhotel, tot een ruilbibliotheek, van het schoonvissen van de Delftse grachten tot een ’Marktplaats‘ voor hergebruik van Delflandse materialen. Wat duidelijk was, is dat de Go Green Challenge op een leuke manier heeft gezorgd voor meer bewustzijn en energie voor duurzaamheid bij de Delflanders. Dit gaat Delfland zeker helpen in de transitie naar een duurzaam waterschap.

Stunt Go Green Wissel Trofee

De Stunt Go Green Wissel Trofee wordt uitgereikt door Stichting Stunt aan organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Delfland is de eerste organisatie die hem in ontvangst mocht nemen. De trofee is gemaakt van gerecyclede plastic dopjes door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn al verschillende organisaties die interesse hebben getoond om met de Go Green Challenge aan de slag te gaan.

Onderstaand filmpje geeft een beeld van de Groene Parade en de duurzame acties die zijn bedacht en uitgevoerd tijdens de Go Green Challenge.

Preview filmpje GGC

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland