Opening Waterspoorpark Voorburg

Opening Waterspoorpark Voorburg

Zaterdag 2 september is de feestelijke opening van het Waterspoorpark in Voorburg. Dit park sluit aan op het bestaande Park ’t Loo, dat voor een deel vernieuwd is.

Het geheel is een groot waterrijk park waar men kan wandelen, spelen of van de natuur kan genieten. Het grote wateroppervlak in het park biedt extra ruimte om overtollig water op te vangen bij extreme regenval.

Een belangrijke reden voor de aanleg van dit park in de Veen- en Binkhorstpolder was dat er onvoldoende open water is om extreme buien goed te kunnen opvangen. Het waterspoorpark draagt bij aan de oplossing van dit probleem. Rond het water en langs de oevers is er ook ruimte voor bijzonder waterplanten. Midden in de plas ligt een heuvel, die je kunt beklimmen en die een prachtig uitzicht biedt. In het water liggen kunstzinnige diervormen die verwijzen naar het verleden. Vroeger was hier de dierentuin van de prinsen van Oranje.

De realisatie van het park is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en Delfland.

Kom naar de feestelijke opening

Zaterdag 2 september is er een openingsfeest. Met vele activiteiten voor jong en oud. Van 12.00 tot 16.30 uur, Nicolaas Beetslaan.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland