Ondanks droogte voorbereid op regen

Ondanks droogte voorbereid op regen

Om te blijven anticiperen op situatie houden wij de weersvoorspelling in de gaten.

Wij werken hard om de droogtesituatie het hoofd te bieden: we voeren water aan uit het Brielse Meer, inspecteren droogtegevoelige kades en bij meldingen over vissterfte ondernemen wij actie. Wij bereiden ons - ook juist nu het zo droog is - uit voorzorg voor op eventuele (hevige) regenval dit weekend.

Gedurende het weekend zijn medewerkers beschikbaar om als dat nodig is extra inspecties uit te voeren. Hevige neerslag kan effect hebben op de conditie van de dijken. Mocht er aanleiding zijn, dan kunnen we direct reparaties uitvoeren: de aannemer is stand-by.

Door het mooie weer kunnen sloten snel begroeid raken, dit belemmert het afvoeren van water door onze gemalen. Op plekken waar het van belang is voor de waterafvoer worden de sloten uit voorzorg gemaaid.

Schapen en geiten van de dijk af

De zeer droogtegevoelige dijken worden sinds 19 juli tweewekelijks gecontroleerd op scheuren. Onze inspecteurs treffen soms schapen en geiten aan op de dijken. In deze situatie is kleinvee op de dijk niet wenselijk: ze eten het gras dat de dijk beschermt en met hun hoeven kunnen ze eventuele scheuren groter maken. Bij controles maken onze inspecteurs hiervan melding waarna wij contact opnemen met de eigenaar.

Meer informatie

Alle informatie over Delfland en de droogte is verzameld op de pagina Droogte; actuele stand

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland