Nog geen bloemen op Honey Waterway

Nog geen bloemen op Honey Waterway

De droogte van afgelopen maand heeft ook invloed op het bloemzaad dat we begin mei hebben gezaaid op de Honey Waterway in Maassluis, Schipluiden en Hoek van Holland. De verwachte bloemenzee voor bijen laat door het warme en droge weer langer op zich wachten.

De ingezaaide plekken liggen er nog kaal bij. Dat is heel jammer. De verleiding voor mensen en honden is groot om er dan doorheen te lopen. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Hoogheemraad Marcel Houtzager benadrukt: “Willen we de bloemrijke dijk een kans geven, laat deze strook grond dan met rust. Alleen met medewerking van de omwonenden kan deze Honey Waterway een succes worden. Zo kunnen de bijen en mensen straks samen genieten van een vrolijk gekleurde bloemenzee.”

Even geduld

Het zaad is niet naar verwachting tot ontkiemen gekomen. Volgens de deskundige moet het zaad deze droogte kunnen handelen en moeten we geduld hebben. Extra water geven is niet verstandig omdat het gewas en de wortels dan ‘lui’ worden. De zaden moeten in de natuur op eigen kracht groeien. We monitoren de ontwikkeling. Bij schade of achterblijven van de groei is het mogelijk dit najaar bij te zaaien. 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland