Nieuwe vaarweg geopend door minister Van Nieuwenhuizen

Nieuwe vaarweg geopend door minister Van Nieuwenhuizen

Op maandag 28 januari is in de Delftse Schie een nieuwe vaarweg geopend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Delfland is nauw betrokken geweest bij dit unieke project. Want een nieuwe vaarweg, dat betekent nieuwe dijken. En die moeten sterk genoeg zijn.

Sneller en veiliger

De Provincie Zuid-Holland heeft in nauwe samenwerking met de gemeenten Rotterdam en Schiedam en Delfland een nieuwe vaarweg aangelegd in de Delftse Schie bij Overschie. Hiermee verdwijnen twee haakse bochten in de Delftse Schie. De nieuwe vaarweg loopt van de Hoge Brug in Overschie naar de Doenbrug in Rotterdam en biedt de scheepvaart een snellere en meer veilige route door de regio.

Nieuwe dijken voor Delfland

Delfland heeft er met de oplevering van de vaarweg 1600 meter nieuwe dijk bij gekregen. Dat gebeurt niet zo vaak. De dijken langs de vaarweg beschermen de mensen die erachter wonen en hun bezittingen tegen het water. Bovendien is er voor Delfland in het project een kans gecreëerd voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers en een vispaaiplaats. Zo draagt het nieuwe kanaal ook bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee aan een betere kwaliteit van onze leefomgeving.

De vaarweg werd feestelijk geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen en gedeputeerde Rik Janssen van de Provincie Zuid-Holland. Namens Delfland waren dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt en hoogheemraad Marcel Houtzager aanwezig.

Bekijk het filmpje over de totstandkoming van deze nieuwe vaarweg >> 

 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland