Nieuw: klimaattuin bij Keringhuis

Nieuw: klimaattuin bij Keringhuis

Ontdek vanaf zaterdag 9 september ‘In de tuin van het Keringhuis’ in Hoek van Holland wat je zelf kunt doen om wateroverlast in je eigen tuin of buurt te verminderen. Deze nieuwe buitenexpositie wordt geopend tijdens de festiviteiten rondom de functioneringssluiting van de Maeslantkering.

Hoe klimaatbestendig is jouw tuin?

Op het buitenterrein naast het Keringhuis zijn verschillende maatregelen te vinden voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan het verminderen van wateroverlast. Want door klimaatverandering krijgen we er vroeg of laat allemaal mee te maken. Voor elke tuin zijn er mogelijkheden. Tegel eruit en plant erin, waterbergende en groene daken, infiltratiekratten, een regenton of een grindstrook zijn relatief simpele voorbeelden om regenwater op te vangen en vast te houden. Zo voorkom je niet alleen schade door wateroverlast, je tuin en buurt wordt er ook nog eens groener, mooier en gezonder van. Kom kijken en ontdek welke maatregel bij jouw tuin past. 

Delfland betaalt mee

Het klimaatbestendig maken van je tuin kost geld. “Delfland helpt je graag op weg en vergoed een deel van de kosten – tot wel 25%. Het klimaatbestendig maken van de regio kunnen we niet alleen. De ruimte voor het opvangen en vasthouden van regenwater in dichtbebouwde gebieden is schaars. Dus alleen samen kunnen we zorgen voor droge voeten”: zegt hoogheemraad Marcel Houtzager. Meer informatie over deze stimuleringsregeling klimaatadaptatie vind je op hhdelfland.nl/subsidie.

Functioneringssluiting Maeslantkering

Eénmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, sluit Rijkswaterstaat bij wijze van proef de Maeslantkering. De Maeslantkering beschermt 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland tegen stormvloeden vanaf zee. Meer informatie over de functioneringssluiting en Publiekscentrum het Keringhuis op www.keringhuis.nl.

De klimaatexpositie is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland en is mede mogelijk gemaakt door diverse leveranciers van klimaatproof tuinmaterialen. 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland