Kwaliteit zwemwater Delftse Hout goed

Kwaliteit zwemwater Delftse Hout goed

Natuurvriendelijke oevers Delftse Hout

Op 14 augustus heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) het negatief zwemadvies voor de zwemplas Delftse Hout ingetrokken.

Update

Uit de aanvullende controle van het water van afgelopen maandag blijkt dat de norm voor blauwalg niet meer wordt overschreden. Dat wil zeggen dat er weer kan worden gezwommen. Wij blijven de kwaliteit van het water uiteraard heel goed in de gaten houden.

Dit najaar ronden wij de werkzaamheden af die de plas op termijn duurzaam weerbaarder moeten maken tegen blauwalg.

De actuele informatie over de kwaliteit van de natuurzwemplassen vind je altijd op www.zwemwater.nl.

 

9 augustus - Negatief zwemadvies voor Delftste Hout

Op 9 augustus heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) een negatief zwemadvies afgegeven voor de zwemplas Delftse Hout in Delft in verband met blauwalg. 

Op 22 juli hebben wij de plas laten behandelen met sterk verdunde waterstofperoxide. Wij hebben hiermee goede ervaring: na behandeling blijft de blauwalg gemiddeld 5 tot 6 weken weg. Het is dus een tegenvaller dat er nu een negatief zwemadvies is.

Het water in Delftse Hout is bijzonder gevoelig voor blauwalg. Om daar verandering in te brengen, nemen wij samen met de gemeente Delft maatregelen die op termijn moeten bijdragen aan een beter ecologisch evenwicht.

Afgelopen november zijn wij gestart met het aanleggen van natuurvriendelijke oevers en drijvend groen die zorgen voor meer concurrentie voor de blauwalg, en nieuwe waterverbindingen die bijdragen aan een betere doorstroming. Na het zwemseizoen wordt er nog gebaggerd en worden de werkzaamheden afgerond.

Aanstaande maandag wordt de plas opnieuw bemonsterd. Voor nu wordt zwemmen in Delftse Hout ontraden: zwemmen in water met blauwalg kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland