Metamorfose met anti-graffiti art

Metamorfose met anti-graffiti art

Gebouw wordt kunstwerk met anti-graffiti art

Het was even schrikken toen twee mannen met spuitbussen het huisje aan de Noordlandselaan te s’-Gravenzande gister te lijf gingen. De schrik ging al snel over in bewondering. Dat is precies wat wij voor ogen hadden met deze metamorfose van ons gemaalhuisje. Van een saai gebouw naar een fraai kunstwerk dat past bij de natuurlijke omgeving.

Het was voor vele omwonenden een doorn in het oog; het betonnen gemaalhuis was beklad met graffiti. Na de renovatiewerkzaamheden aan de pompinstallatie besloten we de buitenkant van het gebouwtje ook een metamorfose te geven. De helden van Graffitinetwerk hebben dit pomphuis opgefrist met een anti-graffiti kunstwerk. Wij wilden hierin de verbinding tussen het leven onder- en bovenwater laten zien. Vier dieren die voorkomen in deze omgeving fleuren de buurt nu op; de snoek, de kneu, de scholekster en de pad. De buurtbewoners zijn blij met het resultaat.

Pompen maar weer
In het betonnen gebouwtje staat een pomp die de doorstroming van het water regelt in de sloten tussen de Viersprong en de polder van Hoek van Holland. De pomp en de constructies die zorgen voor aan- en afvoeren van het water moesten gerenoveerd worden. Alles voldoet weer aan de huidige norm. Het gebouw is aan de binnen én buitenkant opgeknapt. Het resultaat mag er zijn!

Bekijk hier de video.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland