Wandel mee langs zwemplas Delftse Hout

Wandel mee langs zwemplas Delftse Hout

Op zaterdag 22 september maken wij een wandeling langs zwemplas de Delftse Hout. Wandel je mee?

Delftse Hout is een populaire recreatieplek. Op een mooie dag trekt het gebied zo’n 10.000 bezoekers uit Delft en omgeving. Daarbij is de zwemplas een belangrijke trekpleister. Helaas steekt hier bij warm weer vaak blauwalg de kop op, waardoor er niet altijd de hele zomer kan worden gezwommen.  

Delfland heeft ook dit jaar de blauwalg succesvol weten te bestrijden door het toedienen van sterk verdunde waterstofperoxide. Maar, daarvan is het effect na een week of vijf uitgewerkt. Wij willen maatregelen nemen die de plas duurzaam weerbaar maken tegen te veel blauwalg.

Op zaterdag 22 september van 15.30-17.00 uur maken wij een wandeling bij de plas, waarbij wij vertellen wat blauwalg is, welke factoren meespelen bij het ontstaan ervan en de voorgenomen maatregelen toelichten. Jij bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. 

Wij verzamelen om 15.30 uur op de parkeerplaats op de hoek Noordeindseweg – Korftlaan (tegenover de Bieslandse Bovenmolen, bekijk de precieze locatie via deze link op Google Maps). Wie wil meelopen kan zich aanmelden via loket@hhdelfland.nl ovv Delftse Hout

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland