Meer medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij Delfland

Meer medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij Delfland

Evelien Bijl, Mark Brandt en Louwrens van Slooten

Aan het begin van dit nieuwe jaar stond Delfland even stil bij wat het waterschap het afgelopen jaar heeft bereikt op het gebied van ‘diversiteit en inclusiviteit’. Delfland vindt het belangrijk om een werkgever te zijn waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Om dit te ondersteunen, heeft het Directieteam van Delfland vorig jaar afspraken gemaakt. Directeur Mark Brandt vertelt meer: “We hebben met elkaar een ambitieuze doelstelling gesteld op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, omdat we het belangrijk vinden om uit te dragen dat we ‘een afspiegeling van de maatschappij’ willen zijn. Als Directieteam denken wij graag, net als alle medewerkers van Delfland, in mogelijkheden in plaats van beperkingen. We hebben de doelstelling bewust ambitieus gesteld, zodat we hiermee iedereen uitdagen om lef te tonen. Door op zo’n wijze vertrouwen en ruimte te geven en te nemen, komen we met elkaar verder.”

Meer werkgelegenheid

Onderdeel van deze ambitieuze doelstelling was onder andere om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan mensen die een aanpassing op hun werkplek of extra begeleiding nodig hebben,” legt teamleider P&O Louwrens van Slooten uit. Om de doelstelling te bereiken, heeft P&O adviseur Evelien Bijl met partners Werkse! en SWOM alles uit de kast getrokken om succesvolle plaatsingen te realiseren.

Aantal meer dan verdubbeld

''Door samen te denken in mogelijkheden, hebben we gedurende het jaar meerdere collega’s kunnen verwelkomen. De doelstelling is nog niet behaald, maar we hebben met elkaar enorme stappen in de goede richting gezet om meer een weerspiegeling van de maatschappij te zijn. Resultaat van alle inzet is dat in korte tijd het aantal collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt meer dan verdubbeld is bij Delfland”, vertelt Evelien Bijl met enthousiasme.

“Ik ben erg trots op wat we in korte tijd met elkaar bereikt hebben. Voor 2020 is de doelstelling van het Directieteam om nog meer banen te hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar rond deze tijd weer veel collega’s te kunnen bedanken,” aldus Mark Brandt.

Evelien Bijl, Mark Brandt, Louwrens van Slooten

Lijkt het je interessant om te werken bij Delfland? Neem contact op met één van de partners en solliciteer!

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland