Medewerkers van Delfland zetten zich in voor de Dag van de Duurzaamheid

Medewerkers van Delfland zetten zich in voor de Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid staat bij het Hoogheemraadschap van Delfland het thema ‘Zero Waste’ centraal. Delfland staat deze dag stil bij het afval dat we produceren en de stappen die nodig zijn om te komen tot een organisatie met ‘Zero Waste’.

Het scheiden van afval is belangrijk om reststromen nuttig te kunnen hergebruiken en de hoeveelheid afval te verminderen. Helaas belandt veel zwerfvuil toch nog in het milieu. Vandaag gingen medewerkers van Delfland tijdens de lunch aan de slag om zwerfvuil te ruimen rondom de grachten van Delft met hulp van De Papaver. Om een indruk te krijgen van de hoeveelheid zwerfvuil en -plastic op de Schie konden collega’s meevaren op een boot van MRD Marine Support.

Hoogheemraad Ruud Egas nam het zwerfvuil in ontvangst: “Zwerfplastic in ons watersysteem belandt uiteindelijk in de oceaan en draagt bij aan de Plastic Soup. De opbrengst van deze dag laat maar weer zien dat we in Nederland nog grote stappen hebben te zetten. Van de opbrengst droeg Ruud de verzamelde PET-flessen over aan Stichting Stunt. Deze organisatie zorgt ervoor dat deze afvalproducten in hun “upcyclewerkplaats” weer worden omgezet in mooie nieuwe producten. Zo is de cirkel weer rond.”

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland