Maandag 1 juli: Battle of the Beach op strand Monster

Maandag 1 juli: Battle of the Beach op strand Monster

Op maandag 1 juli vindt de Battle of the Beach plaats op het strand ‘Molenslag’ in Monster. Op het strand gaan ruim 450 basisschoolleerlingen tegen de zee en tegen elkaar strijden. Battle of the Beach laat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen het water is en wat het betekent om veilig te leven onder zeeniveau. Op verschillende locaties in het land worden deze competities gehouden. Gemeente Westland, Het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland werken samen aan Battle of the Beach in Monster.

Tijdens Battle of the Beach bouwen leerlingen in groepen van 10 een zandkasteel. Wanneer de vloed opkomt wordt het spannend. Welk kasteel is het sterkst en blijft het langst overeind.? De groep die dat zandkasteel gemaakt heeft is de winnaar van de Battle of the Beach 2019 in Monster.

Doel van Battle of the Beach is om het waterbewustzijn onder jongeren te vergroten. Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt en dat we ons met dijken moeten beschermen tegen het water. Voorafgaand aan de wedstrijddag vertelt een medewerker van het Hoogheemraadschap van Delfland tijdens een gastles over wat dit betekent en gaat hierover met de kinderen in gesprek. Op 1 juli brengen de leerlingen in de praktijk wat ze hebben geleerd en bouwen ze hun eigen waterkering op het strand. De zee bepaalt welk zandkasteel het sterkste is; een professionele jury met wethouder Karin Zwinkels (gemeente Westland) en dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt kiest respectievelijk het mooiste en origineelste kasteel.

De Battle of the Beach wordt gesponsord door internationale waterbouwer Van Oord. Battle of the Beach en is een project van ‘Ons Water’, een samenwerkingsverband van onder andere waterschappen, drinkwaterbedrijven, Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten.

Meer achtergrondinformatie over Battle of the Beach is te vinden op de website van Ons Water.

Bekijk hier een video over een van de eerdere edities van Battle of the Beach, in 2016 in Kijkduin.


Praktische informatie en programma:

Locatie: strand Monster, ter hoogte van strandopgang Molenslag

Inloop vanaf 12:00 uur

12:45 uur verzamelen op het strand voor het startsein

13:00 uur start bouw zandkastelen

14:00 uur juryberaad

14:30 uur prijsuitreiking bij strandtent The Coast

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland