Lekkage in persleidingen Kerstanjewetering in Delft

Lekkage in persleidingen Kerstanjewetering in Delft

Er is een lekkage in twee persleidingen die onder de Kerstanjewetering ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan op de grens van Delft-Rijswijk liggen. Delfluent Services - als beheerder van de leidingen - en Delfland werken aan het herstel.

Afgelopen weekend bleek er een lekkage te zijn in de persleiding die het grondwater vanuit Delft afvoert. Via een bypass wordt dit water nu tijdelijk omgeleid. Op 3 oktober bleek er in de naastgelegen rioolafvoerleiding ook een lekkage te zitten. Om deze leiding te kunnen herstellen, legt Delfluent Services ook hier een omleiding aan.

Stremming vaarverkeer

Voor de herstelwerkzaamheden van de persleidingen is zeker enkele weken nodig. Voorlopig is alle vaarverkeer in de Kerstanjewetering ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan in Delft in ieder geval tot 20 oktober afgesloten. Misschien is het nodig om de stremming te verlengen. Dit betekent dat er geen doorvaart mogelijk is vanaf de Schie naar de Noordhoornseweg in Midden-Delfland.

Waterkwaliteit

De lekkages in de persleidingen hebben tot nu toe geen problemen in het oppervlaktewater opgeleverd. Delfland neemt watermonsters om eventuele negatieve effecten op de waterkwaliteit in de gaten te houden.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland