
Noodreparatie grondwater persleidingbreuk bij Gemaal Kerstanjewetering is geslaagd
14:51 uur: De noodreparatie is geslaagd en het water kan weer via het gemaal worden afgevoerd.
14:51 uur: De noodreparatie is geslaagd en het water kan weer via het gemaal worden afgevoerd.
Vanmorgen hebben wij de pijlers van de fietsbrug over de Boonervliet onder water laten onderzoeken door een gespecialiseerd duikteam. Daarbij is gebleken dat er bij één van de acht pijlers onder water beschadigingen te zien zijn. Daarmee is ons schadeonderzoek afgerond.
Inmiddels hebben wij onderzoek laten doen naar de toestand van de brug. Hieruit is gebleken dat het niet veilig is om de brug in deze staat open te stellen.
Op woensdag 5 augustus hebben wij extra monsters laten nemen van het zwemwater in Delftse Hout en deze laten onderzoeken. Aanleiding voor de extra bemonstering waren meldingen die wij kregen. Van zwemmen in water met te veel blauwalg kun je gezondheidsklachten krijgen. Daarom hebben wij het zekere voor het onzekere genomen.
Door een aanvaring is de brug over de Boonervliet in de Foppenpolder fors beschadigd. Wij hebben de brug afgesloten voor alle verkeer en een gedeeltelijke stremming van het vaarverkeer ingesteld.
Wij krijgen meldingen van blauwalg in Delftse Hout. Wij laten het water vandaag met spoed bemonsteren om vast te stellen hoe hoog de concentraties zijn.
Op dit moment geldt voor veel zwemplassen een waarschuwing of een negatief zwemadvies wegens blauwalg. Wie zwemt in water met blauwalg kan last krijgen van misselijkheid, darmklachten, oog- en huidirritatie. Kijk dus voor je gaat zwemmen eerst op www.zwemwater.nl of het veilig kan. Want zwemmen in natuurwater is heerlijk, maar je wilt er niet ziek van worden.
De fietsbrug bij de Foppenpolder kruising Boonervliet in Maasland is gisteren ernstig beschadigd geraakt. De oorzaak is waarschijnlijk een aanvaring.
Morgen gaan wij uit de Dobbeplas in Pijnacker-Noodorp en de Zuidplas van het Kraaiennest in Midden-Delfland planten halen en overzetten naar onze onderzoekslocatie in de Woudse Polder. Daar plaatsen wij de planten in een zijtak van de Zweth en zo beginnen wij ons eigen waterplantendepot.
‘Klimaatadaptatie’, ‘wadi’ en ‘infiltratie’. Zomaar wat voorbeelden van de taal waarmee wij als waterschap praten over het klimaat. Nog te vaak hoor je lastige woorden of vaktaal in het nieuws, bij een tuincentrum of waterschap die niet iedereen begrijpt. Delfland daagt zijn medewerkers en iedereen daarbuiten uit om makkelijke woorden te gebruiken. Duidelijke taal draagt bij aan meer begrip van en kennis over omgaan met de veranderingen in het weer.