Laatste nieuws

Maaien en varen met beleid op de Strijp en Rijnerwatering

De Strijp en Rijnerwatering tussen Den Haag en het Westland gaan vandaag weer open voor de recreatievaart. Om de natuur in en om deze wateren te beschermen, is deze vaarroute in het voorjaar altijd afgesloten. Voor veel dieren in en om het water is vooral in het voorjaar rust belangrijk. Die vinden zij tussen de water- en oeverplanten die door de afsluiting de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. De watergangen gaan nu weer open voor alle vaarverkeer en wij gaan het noodzakelijk onderhoud uitvoeren.

Blij met beetje regen: vang het zoveel mogelijk op

De grond en de dijken zijn kurkdroog. Wij kunnen maar net het waterniveau in de hoofdvaarten op peil houden en de verzilting van ons zoete oppervlaktewater neemt toe. Daarom zijn we blij met de regen die komende dagen is voorspelt, ook al is het een druppel op een gloeiende plaat. Het is lang niet voldoende om het neerslagtekort, dat inmiddels is opgelopen naar 190mm, op te heffen. Vandaar de oproep: vang het regenwater zoveel mogelijk zelf ook op.

Digitale bewonersinformatie kadeverbetering Schipluiden

In het vierde kwartaal van 2020 worden de kades langs de Dorpstraat en de Vlaardingsekade in Schipluiden verbeterd. Dit is nodig, want de kades voldoen nu niet aan de veiligheidsnormen voor stabiliteit. De kades beschermen de mensen en hun bezittingen in de achterliggende polders tegen wateroverlast. Samen met de gemeente Midden-Delfland werken we aan deze kadeverbetering. Na het verbeteren gaan de kades weer vele jaren mee en zijn ze bestand tegen extreem weer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland