Kinderen ontwerpen klimaatbestendig plein

Kinderen ontwerpen klimaatbestendig plein

Ontwerp je eigen (school)plein

Ruim 100 kinderen van Kinderopvang 2Samen ontwerpen deze week een klimaatbestendig plein. Kinderen worden uitgedaagd mee te denken welke alternatieven er zijn voor een stenen speelplein.

Stenen zorgen ervoor dat regenwater niet de grond in kan trekken. Er ontstaan dan plassen en in sommige gevallen schade door wateroverlast. Zo helpen de kinderen Delfland aan creatieve ideeën om wateroverlast te verminderen.

Het klimaat verandert. Het gaat steeds vaker en harder regenen. Maar er komen ook steeds meer dagen dat het heel erg warm is. Door die hele warme dagen drogen planten uit en voelt het net alsof we in een hete woestijn leven en door de harde regenbuien kunnen huizen en scholen bijvoorbeeld helemaal onder water lopen. Bij Delfland werken we er aan om deze problemen te verminderen. Dat kunnen we niet alleen, en daarom vragen we kinderen om hulp.

Beste ontwerp

Aan het eind van de week maken alle kinderen een foto of film van het ontwerp. De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van de dijkgraaf. Volgende week wordt de groep met het beste ontwerp beloond met een groen cadeau voor op het plein van de buitenschoolse opvang.

Zelf maatregelen nemen?

In uw eigen achtertuin is het ook mogelijk om mee te helpen aan het verminderen van wateroverlast. Als u zelf maatregelen neemt om uw tuin of leefomgeving in dit gebied waterbestendig te maken, kan Delfland bijdragen in de kosten. Kijk op: www.hhdelfland.nl/subsidie.

Bekijk hier de video Ontwerp je eigen (school)plein.

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland