Kadeophoging Dijkshoornseweg Delft in uitvoering

Kadeophoging Dijkshoornseweg Delft in uitvoering

Op maandag 23 maart is gestart met de werkzaamheden voor de kadeophoging langs de zuidelijke zijde van de Lookwatering in Delft. De kade bij de Dijkshoornseweg wordt opgehoogd omdat het niet meer voldoet aan de eisen die nodig zijn om wateroverlast in de toekomst tegen te gaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio mei.

Het betreft het deel ter hoogte van de Dijkhoornseweg nr’s 141 tot en met nr. 157. De Noordzijde van de Dijkshoornseweg is al opgehoogd. 

Betrokken bewoners
De bewoners zijn vanaf de planfase betrokken geweest bij de kadeophoging. Delfland heeft de taak om ervoor te zorgen dat de kade hoog genoeg is om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen wij omdat een stevige kade beschermt tegen overstroming van een groot (woon)gebied. We beseffen goed dat dit veel impact heeft op de bewoners van de Dijkshoornseweg. De tuinen worden aangetast en er is overlast van de werkzaamheden. Daarom zijn we vanaf het begin steeds in contact met de bewoners over het belang van de kadophoging en op welke wijze dit gebeurt. Ook zijn er inloopavonden georganiseerd. Dankzij de bewoners van de Dijkshoornseweg kunnen we de waterveiligheid van de gehele woonwijk Voordijkshoorn erachter verbeteren. En kunnen zij straks weer onbezorgd wonen in de lagergelegen wijk achter de kade.

Duurzame damwand
Een damwand is onderdeel van de kade en helpt overstroming tegen gaan. Na vier jaar voorbereiding, waarbij verschillende varianten zijn afgewogen, en waarbij rekening is gehouden met de beperkte tuincapaciteit van de bewoners, is gekozen voor het plaatsen van een damwand met een kistdamconstructie. Dit is een duurzame damwand dat bestaat uit een gerecycled kunststof scherm. Na de ophoging kan de kade weer vele jaren mee.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland