Kade opgehoogd en bloemrijk gemaakt

Kade opgehoogd en bloemrijk gemaakt

De werkzaamheden aan de kade aan de Oude Bovendijk in de gemeente Lansingerland zijn afgerond. De kade is weer op hoogte en wordt gedeeltelijk ingezaaid met gras, bloemen en kruiden. Dat bevordert de komst van vlinders, bijen en andere insecten. En dat is mooi voor biodiversiteit.

Droge voeten
Delfland beheert en onderhoudt meer dan 700 km aan kades, duinen en dijken. Zo beschermen wij ons gebied, de inwoners en hun bezittingen tegen het water. De kade aan de Oude Bovendijk moest worden opgehoogd. In totaal was daarvoor maar liefst 10.000 m3 klei nodig.

Samenwerking
Door goede samenwerking met onder meer de gemeente Rotterdam was het mogelijk om al die klei aan te voeren over het bouwterrein van de A16. Dat scheelde verkeersbewegingen over de dijk en daarmee overlast voor de omgeving.

Delfland wil bij al zijn werkzaamheden rekening houden met kansen en bedreigingen voor de biodiversiteit. In overleg met Natuurmonumenten hebben wij ervoor gekozen om een deel van de kade te zaaien met een mengsel van inheemse bloemen en kruiden die geschikt zijn voor een kade. Natuurmonumenten past het groenbeheer aan, zodat het bloemrijk mengsel ook mooi in stand blijft. De rest van de kade is ingezaaid met gras omdat hier een wandelpad over loopt.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland