Jonge talenten winnen prijs met idee voor duurzaam bushokje

Jonge talenten winnen prijs met idee voor duurzaam bushokje

Een duurzaam bushokje dat fungeert als waterberging. Wanneer je als reiziger op een regenachtige dag beschutting zoekt in het bushokje word je opgewarmd door een lamp en lees je leuke waterfeitjes. Op deze manier krijgt water een zichtbare plek in onze leefomgeving. Met dit idee wint het team van het Hoogheemraadschap van Delfland de Sustainable Businness Challenge 2017.

De afgelopen maanden werkten 25 teams aan innovatieve én concrete ideeën voor duurzame businessvraagstukken van ABN AMRO, Enexis, Engie en Floriade en het Hoogheemraadschap van Delfland. Bij de bekendmaking van de winnaar benadrukte de vakjury de noodzaak van waterbewustzijn om gedragsverandering te creëren.    

Andere kijk op water

In Delfland neemt de interne en externe druk op het watersysteem toe. Het klimaat verandert, het regent vaker en harder, waardoor we in korte tijd veel regen te verwerken krijgen. Inwoners in deze regio ervaren soms wateroverlast door ondergelopen kelders, water op straat en tunnels die blank staan. Water is niet alleen een zaak voor Delfland, daarom zoeken we verbinding inwoners, gemeenten, bedrijven, onderzoeksinstituten en studenten.

“Het mooie van de samenwerking met de jonge deelnemers aan de Sustainable Business Challenge is dat zij out of the box naar onze wateropgave kijken”, zegt dijkgraaf Michiel van Haersma Buma. “Dat inspireert ons om op een andere manier te kijken. En wat mooi is dat honderd mensen waterbewuster zijn geworden.” 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland