Inwoners in Delfland niet duurder uit voor droge voeten en schoon water

Inwoners in Delfland niet duurder uit voor droge voeten en schoon water

Vanaf deze maand valt de belastingaanslag van het Hoogheemraadschap van Delfland op de deurmat. Belasting betalen is nooit leuk maar noodzakelijk om te zorgen voor droge voeten en schoon water. Delfland vindt het belangrijk dat de lasten voor inwoners en bedrijven niet stijgen en kiest er daarom voor de waterschapsbelasting dit jaar gelijk te houden.

Hoogheemraad Peter Ouwendijk licht toe: “Met het belastinggeld onderhouden we ruim 700 kilometer stevige dijken en duinen. Met 200 gemalen pompen we het regenwater weg of laten extra water in als het lang droog is. En we zuiveren 125 liter afvalwater per dag per persoon. Al met al een hele klus in een complex gebied als dat van Delfland. Er valt veel te beschermen in deze drukbezette regio met 1,2 miljoen inwoners waar we bovendien grotendeels onder zeeniveau wonen. En dat alles met een stijgende zeespiegel en een veranderend klimaat. Onze medewerkers zetten zich 24/7 in en gaan deze uitdagingen met veel kennis, kunde en passie aan. Een gezin van vier personen met een koopwoning (WOZ-waarde 250.000 euro) betaalt € 0,32 waterschapsbelasting per persoon per dag.”

Toekomstgericht

Ook voor de toekomst wil Delfland veiligstellen dat inwoners hier prettig kunnen wonen en werken. Delfland zet de komende jaren extra in op het klimaatbestendig maken van onze regio. Ook voor dit jaar is er weer een stimuleringsregeling die initiatiefnemers helpt om zelf aan de slag te gaan, zodat we weersextremen met elkaar beter kunnen opvangen. Er gaat extra geld naar het versterken van de biodiversiteit en het verbeteren van de waterkwaliteit. Delfland ontwikkelt ecologische zones met natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen en verbindt deze zoveel mogelijk aan elkaar. Wat Delfland doet met het belastinggeld en hoe het hoogheemraadschap inspeelt op ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen, is te lezen in de flyer die bij de aanslag zit.

Voor meer informatie over de waterschapsbelasting en de tarieven kijk op www.hhdelfland.nl/belasting.

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland