Innovatieve rederij Van der Zwan plaatst groen dak

Innovatieve rederij Van der Zwan plaatst groen dak

Rederij W. van der Zwan & Zonen toverde onlangs het dak van hun hoofdkantoor in de Scheveningse haven om tot een duurzaam groen dak. De rederij draagt hiermee bij aan een klimaatbestendige omgeving en willen hiermee een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Dit dak is aangelegd met behulp van de stimuleringsregeling van Delfland.

Het sedumdak is 775 m2 groot en kan bijna 20.000 liter regenwater vasthouden. Hiermee helpt het nieuwe dak het riool te ontlasten bij hevige regen waardoor de kans op wateroverlast vermindert. Directeur Gerard Zwijnenburg ziet daarnaast als groot voordeel dat het groene dak een hoge isolatiewaarde heeft, wat de komende jaren ongetwijfeld voor een lager energieverbruik gaat zorgen. “Duurzaamheid en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel, niet alleen in onze visserij activiteiten maar ook in ons vastgoedgebruik. Daarom past deze investering goed binnen onze bedrijfsvoering.”

Een groen dak vergt minder onderhoud dan een gewoon dak en gaat langer mee. Een bijkomend voordeel is bovendien dat het groene dak de buren een veel prettiger uitzicht biedt.

Het Hoogheemraadschap van Delfland stimuleert de aanleg van groene daken in de vorm van advies en een financiële bijdrage aan particulieren en bedrijven in de regio.

Meer informatie over de stimuleringsregeling vindt u hier.

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland