Delfland verwelkomt BE-GOOD projectpartners

Delfland verwelkomt BE-GOOD projectpartners

Van 5 tot 8 maart 2018 worden meer dan 40 deelnemers uit binnen- en buitenland in Delft verwacht voor het Mid-Term event van het BE-GOOD project van Interreg Noordwest-Europa.

BE-GOOD is een baanbrekend project dat gericht is op het ontsluiten, hergebruiken en beter benutten van overheidsdata en -informatie voor het ontwikkelen van datagedreven diensten op het gebied van infrastructuur en milieu. Openbare data zijn steeds belangrijker in de huidige kenniseconomie; dit project draagt bij aan het ontwikkelen van een systeem voor de uitwisseling van openbare data in regio's in Noordwest-Europa. Dit zal financiële- en milieuvoordelen opleveren voor de deelnemende overheden en hun inwoners.

Pilotprojecten

Door betere ontsluiting van datasets en het aanbieden ervan voor commercieel hergebruik, willen de projectpartners bijdragen aan de ontwikkeling van applicaties, software of algoritmen op basis van overheidsinformatie. Zij doen dit via tien pilotprojecten op het gebied van verkeer, lucht- en waterkwaliteit en onderhoudsplanning van publieke infrastructuur.

Data-experts

Nu het project halverwege is, ontvangt het Hoogheemraadschap van Delfland alle partners voor een tussentijdse bijeenkomst in Delft. Data-experts vanuit heel Europa komen samen om de voortgang te evalueren en om vooruit te kijken naar de te verwachten resultaten voor de tweede helft van het vierjarige project.

Interreg NWE BE-GOOD is in 2016 succesvol van start gegaan en krijgt 60% steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer informatie over het project is te vinden op www.nweurope.eu/begood.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland